Notícies de Montcada i Reixac

Un any més, el nucli local de la CUP, serem presents a la Fira del Llibre organitzada al carrer Major de Montcada i Reixac. El proper diumenge dia 23 d'abril ens podreu trobar des de les 10h fins les 20h a la paradeta. Podreu passar per veure i remanar tota la col·lecció de llibres que us oferim aquest Sant Jordi.

El passat dijous 21 d’abril, la secció de la CUP- Montcada i Reixac va organitzar una xerrada-taula rodona sota el títol “Corrupció i Política”, que va comptar amb la participació de tres periodistes especialitzats en el tema: Àlex Romaguera (La Directa i coordinador de “Llum i taquígrafs. L’Atles de la corrupció als Països Catalans), Sara González (Nació Digital i autora de “Cas Mercuri: la galàxia Bustos) i Fidel Masreal (El Periódico de Catalunya i autor de “Game Over.

L'exalcalde del PSC, Cesar Arrizabalaga, hauria gastat 105.564 euros de la targeta Visa d'alcaldia durant els seus anys de mandat a Montcada i Reixac, segons afirma la CUP del municipi. La formació anticapitalista assegura que l'excalcalde socialista va fer un ús diari de la Visa en restaurants, hotels i productes diversos, raó per la qual farà una denúncia a la Fiscalia anticorrupció. La relació de les despeses ha sigut publicada aquest matí al mitjà Directa.cat.

Fa quatre mesos , la CUP de Montcada i Reixac va iniciar una recerca sobre la Visa de l’exalcalde del PSC, Cesar Arrizabalaga, sota la sospita que l’exalcalde havia fet un ús excessiu de la targeta. Avui  “La Directa” publica una relació de les despeses, les quals arriben a una quantitat global de 105.564 euros abonats en restaurants, hotels i productes diversos.

Aquí us deixem el link de l’article: https://directa.cat/lexalcalde-de-montcada-reixac-cesar-arrizabalaga-va-pagar-62605-euros-en-restaurants-amb-visa

"Si l'aigua cau, tot floreix", deia Manuel De Pedrolo.

I ho deia perquè l'aigua és un element escàs i valuós, imprescindible per la vida, que fins i tot va ser declarada un dret humà per l'ONU el 2010. Malgrat tot, l'aigua, avui, a casa nostra i des de ja fa dies, és bàsicament una font de negoci milionari per uns pocs. A l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Agbar controla el subministrament domiciliari de l'aigua mitjançant l'empresa mixta Aigües de Barcelona. 

L'ampliació que volia fer efectiva Lidl i que trobava la complicitat d'alguns partits locals, que comportava la destrucció d'un importantíssim corredor biológic catalogat per l'AMB i la Generalitat no es farà efectiva. Ens congratulem que l'ajuntament de Montcada i Reixac s'hagi mantingut ferm en la seva negativa de no permetre l'ampliació de la nau que té Lidl al llindar del corredor i que s'hagi pogut ampliar la nau direcció Ripollet donant continuitat al polígon Industrial La Granja sense malmetre aquest importantíssim corredor biològic.

Exigeixen que callem quan veiem que, dia rere dia, les nostres condicions de vida són més i més precàries. I som nosaltres les que sostenim, amb la nostra feina no reconeguda, un sistema que no para de recordar-nos que nosaltres i la nostra feina valem menys.

El passat dimecres 22 de febrer la gent de Montcada i Reixac vàrem tornar a sortir al carrer per reclamar el soterrament de la línia R2 al seu pas per el nostre municipi.

 

Aquest matí, hem hagut de sumar una victima més a la llista de morts per culpa de les vies del tren que passen per Montcada i Reixac i amb aquesta ja en són 168. El jove montcadenc mort aquest matí és la segona victima mortal  d'aquest 2017 i es que la primera es va registrar el passat 9 de gener a la mateixa R2. 

Avui a les 12:30h del matí, ha tingut lloc una concentració a la Cruïlla del Soterrament, com a mosra de condol per la victima i per reclamar una vegada més que Montcada i Reixac necessita, de manera urgent el soterrament de les vies.

Pàgines